Trnavskí hasiči potrebujú zmodernizovať hasičskú stanicu

27.08.2013 Trnava


Trnava (TASR) – Stopku nateraz dostali plány realizácie nového moderného objektu v extraviláne mesta na Malženickej ceste. Dôvodom sú finančné prostriedky.

Hasičská stanica je v Trnave situovaná na frekventovanej Rybníkovej ulici. To so sebou prináša komplikácie pri výjazdoch hasičských vozidiel, ktoré musia počítať s hustou premávkou. Preto sa myšlienke postaviť novú na Malženickej ceste priamo na zelenej lúke hasiči pred niekoľkými rokmi veľmi potešili. Malo tam byť aj okresné a krajské sídlo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Prostriedky z eurofondov sa im však nepodarilo získať.

"Náš areál mal vyrásť v susedstve komplexu Vojenského archívu. Ale archív sa stavať teraz tiež nebude a vybudovanie inžinierskych sietí iba pre náš objekt by výstavu veľmi predražilo. Preto sa teraz pripravujeme na rekonštrukciu objektu na Rybníkovej," povedal pre TASR krajský riaditeľ HaZZ v Trnave Vojtech Valovič. Riaditeľstvo si dalo vypracovať štúdiu, na základe ktorej sa bude snažiť získať potrebné prostriedky od rezortu. "Chceme byť pripravení, ak by sa peniaze v rozpočte našli," dodal Valovič.

Budova HaZZ bola postavená v polovici 20. storočia a hoci prešla viacerými stavebnými úpravami, hasiči potrebujú jej modernizáciu i nadstavbu. "Privítali by sme, ak by sa dalo náš areál aj zväčšiť," dodal Valko. Nakoľko je stanica v tesnom dotyku stredovekých hradieb mesta, museli sa k otázke vyjadriť aj pamiatkari.
 

Vyberte región